+381 64 12 22 132 info@ntcuzice.rs

NTC priprema za prvake

Besplatne readionice za buduće prvake

NTC priprema za školu

Možda se i vi kao roditelj pitate kako da na najbolji način podržite svog budućeg prvaka, kako da mu pomognete da se što bolje uklopi u novu sredinu, kako da ga motivišete i naučite da uči na lak i zabavan način, kako da mu pomognete da nauči da zadrži pažnju i koncentraciju…

Ako je vaš odgovr DA na bilo koje od ovih pitanja, onda su NTC radionice za buduće prvake mesto gde će vaše dete moći da se pripremi za učenje, školu i život uopšte!

NTC priprema za školu

Radionice pažljivo prate potrebe deteta, i kako da dete pred polazak u školu upravo dobije ono što mu je potrebno, vetar u leđa, da zakorači u školsku klupu i među nove drugare na najbolji mogući način.

NTC metode i tehnike osnažuju dete u veštinama koje su neophodne za uspešan i manje stresan polazak u školu.

Aktivnosti tokom radionica (samo neke od njih)

  • igre upoznavanja (olakšavaju adaptaciju na novu sredinu)
  • upoznavanje sa novim rečima
  • opisivanje zadatog predmeta (kroz NTC igru Priča za pamćenje)
  • rešavanje matematičko – logičkih nizova, uvežbavanje misaonih klasifikacija i serijacija
  • razumevanje prostornih i vremenskih relacija (lavirinti, mape, peščani sat)

Cilj radionica je da na zabavan način kroz igru osnaže predškolce za polazak u školu. 

Šta je NTC sistem učenja?

Osnovna uloga NTC programa je upotreba novih otkrića iz područja neuronauke u učionicama i u svakodnevnom životu. Program NTC učenja je sastavljen iz različitih aktivnosti i igara za decu, koje se temelje na saznanjima o razvoju i radu mozga i koje, kako mnoga istraživanja pokazuju, imaju pozitivan efekat na razvoj mozga u periodu kada je to najvažnije, u periodu najintenzivnijeg rasta i razvoja, od rođenja, pa do približno desete godine starosti.

Program NTC se već devetu godinu sprovodi u 17 evropskih država, a počeo je da se širi i van granica Evrope.

Autor programa jeRanko Rajović – autor NTC programa Ranko Rajović je specijalista interne medicine, magistar neurofiziologije i doktor sportskih nauka. Saradnik je UNICEF-a za ranu edukaciju i gostujući predavač na fakultetima u nekoliko država. Osnivač Mense Srbije, a inicijator je i jedan od osnivača Mense Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Predsednik Mense Srbije u dva mandata, dugogodišnji član Borda direktora svetske Mense (2000 – 2010) i predsednik Komiteta za darovitu decu svetske Mense (2010 – 2012). Na kongresu Mense International, održanom na Novom Zelandu krajem oktobra 2010. imenovan je za predsednika Komiteta svetske Mense za darovitu decu. 2015. godine je dobio priznanje međunarodne Mense (MERF – Mensa education and research foundation) za intelektualni doprinos društvu.

Koautor programa je Uroš Petrović, književnik, autor 12 knjiga iz područja književnosti za decu i mlade za koje je dobio isto toliko nagrada. Dugogodišnji je predsednik Mense Srbije i član Borda direktora Mense International.
Gostujući je predavač na više fakulteta i drugih obrazovnih ustanova u Srbiji i drugim zemljama.

Još o radionicama…

  • Gde? Radionice se održavaju on line preko zoom platforme. Svaka radionica traje 45 minuta.
  • Za koga? Radionice su namenjene deci koja kreću u prvi razred
  • Kada? Radionice kreću od 18.08.2020. Termini radionica su 18.08., 21.08. 24.08. i 28.08 u 11h.
  • Cena? Besplatno


Dinamika? Ciklus traje dve sedmice, svake sedmice se održavaju po dve radionice koja traje po 90 min
Organizator? NTC centar Užice uz koordinciju LiveRich Fondacije
Predavači? Predavači, tj.stručni saradnici NTC centra su Nikola Mićević i Gordana Niković iz Užica, koji su selektovani od strane NTC centra na osnovu obuke koju su prošli, izvanredno urađenih domaćih zadataka, i dosadašnjeg uspešnog rada sa nadarenom decom kroz  NTC program koji smo realizovali u toku prošle školske godine.
Predavači, tj. stručni saradnici imaju konstatnu podršku NTC centra koji prati njihov rad, radi kosultacije i usavršavanje.

Besplatne readionice za buduće prvake

NTC priprema za školu